Συνεκπαίδευση Μαχητικών Αεροσκαφών της ΠΑ με την Ιταλική Πολεμική Αεροπορία

Από την Τρίτη 23 έως και την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση με μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν συνολικά 8 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52+ Advanced της 335Μ και της 336Μ από την 116 Πτέρυγα Μάχης, ενώ η Ιταλική Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με 12 μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter.

Κατά την διάρκειά της, εκτελέστηκαν συνολικά 3 αποστολές Dissimilar Air Combat Training (DACT), 4 Vs 4 με σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια αυξανόμενης δυσκολίας και πολυπλοκότητας.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 23 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν 2 αποστολές DACT εντός του FIR Μπρίντιζι με ενδιάμεση προσγείωση των 4 F-16 Block 52+ Advanced της 335Μ στην Ιταλική Αεροπορική Βάση, Gioia del Colle, ενώ την Τετάρτη 24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε 1 αποστολή DACT εντός του FIR Αθηνών.

Σκοπός της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, ήταν η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας,  της μαχητικής ικανότητας, της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό επίπεδο.