Επίσκεψη του Ιταλού Διοικητή Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην 120ΠΕΑ

Από την Τρίτη 21 έως την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, o Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Iταλικής Πολεμικής Αεροπορίας, General S.A. Frigerio Silvano, στο πλαίσιο της τελετής αποφοίτησης των Ιταλών εκπαιδευόμενων Βασικού Σταδίου της 15ης Σειράς Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας ITAF, επισκέφθηκε την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), Υποπτέραρχος (Ι) Αλέξανδρος Κομητούδης.

Στην τελετή αποφοίτησης παραβρέθηκαν επίσης ο Senior National Represetative της Ιταλίας του NATO Rapid Deployable Corps –Greece, Brigadier General Parmiggiani Giovanni, ο Ακόλουθος Άμυνας της Ιταλίας στην Ελλάδα, Colοnel Ortenzi Maurizio, ο Διοικητής της 120 ΠΕΑ, Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Κοκώνης και ο Διοικητής της 364 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος (364ΜΕΑ), Αντισμήναρχος (Ι) Πέτρος Τσιούμας.

Κατά την παραμονή του στη 120ΠΕΑ, ο Ιταλός Διοικητής Αεροπορικής Εκπαίδευσης, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της 364ΜΕΑ και του εξομοιωτή πτήσεων των αεροσκαφών Τ-6, όπου εκπαιδεύονται οι Ιταλοί εκπαιδευόμενοι. Στη συνέχεια, ο ίδιος και ο Διοικητής ΔΑΕ συμμετείχαν σε πτήση σχηματισμού αεροσκαφών Τ-6.