... 
Μηνύματα ΑΠΕ

Από τη Δευτέρα 14 έως και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Ασφάλειας Πτήσεων – Εδάφους (ΑΠΕ) και Οδικής Ασφάλειας, σε όλες τις Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται ετησίως από το Κέντρο Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους (ΚΕΑΠΕ) του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Σκοπός της Εβδομάδας ΑΠΕ και Οδικής Ασφάλειας είναι η καλλιέργεια νοοτροπίας πρόληψης όλων των ατυχημάτων και οδικής ασφάλειας στο προσωπικό της ΠΑ με στόχο να περιορισθούν και να εξαλειφθούν οι κίνδυνοι πρόκλησης ατυχημάτων και να αναπτυχθεί η παιδεία ΑΠΕ και η ευγενής άμιλλα μεταξύ του προσωπικού.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις και διαλέξεις σε θέματα ΑΠΕ, πρόληψης ατυχημάτων στους χώρους εργασίας, επιδείξεις παροχής πρώτων βοηθειών και χρήσης πυροσβεστικού υλικού, οδικής συμπεριφοράς και αποφυγής επικίνδυνων καταστάσεων, καθώς και η βράβευση των οδηγών που διακρίθηκαν για τη συμβολή τους στην πρόληψη και αποφυγή κάθε είδους τροχαίου ατυχήματος.

 

Δροσερές βουτιές στο απέραντο γαλάζιο, γέλια και παιχνίδια μέσα κι έξω από το νερό! Το υγρό στοιχείο πρωταγωνιστεί το καλοκαίρι και το κολύμπι είναι μακράν η πιο δημοφιλής και απολαυστική δραστηριότητα. Όσο για τις παγίδες που κρύβει η θάλασσα; Η θάλασσα, δεν είναι επικίνδυνη για όποιον γνωρίζει και προνοεί.

Διαβάστε περισσότερα στο Άρθρο με τίτλο «Κίνδυνοι στη θάλασσα και Πρώτες Βοήθειες» του περιοδικού «Η ΠΤΗΣΗ», τεύχος 216.

Κανένα ατύχημα δεν έρχεται ξαφνικά και απροειδοποίητα. Για να συμβεί έχουν συμβάλλει τουλάχιστον αιτίες που λειτουργούν αθροιστικά νικώντας τον έναν και μοναδικό παράγοντα που ορίζει τα πάντα. Την προσοχή του οδηγού!

Αν κάποιος οδηγός έχει το 100% της προσοχής του στον δρόμο και σε αυτό που κάνει, πότε πιστεύετε πως θα συμβεί το ατύχημα; ΠΟΤΕ!

Διαβάστε περισσότερα στο Άρθρο με τίτλο «Το ατύχημα προειδοποιεί!» του περιοδικού «Η ΠΤΗΣΗ» τεύχος 195.

 

Το αυτοκίνητο συμβολίζει την ελευθερία και την ανεξαρτησία της κίνησης. Η δυνατότητα να κινείσαι αυτόνομα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης είναι πια αυτονόητη για όλους. Αυτονόητος είναι ωστόσο και ο κίνδυνος που διατρέχουμε αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις στην ασφάλεια του οχήματος μας. Η ασφάλεια μας και η ασφάλεια των γύρω μας πριν από κάθε μετακίνηση και περισσότερο πριν από κάθε ταξίδι, ιδιαίτερα κατά την χειμερινή περίοδο που ο παράγοντας κίνδυνος είναι κατά πολύ αυξημένος και λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και της αυξημένης κίνησης λόγω των εορτών, εξαρτάται κατά πολύ από το τι θα κάνουμε «πριν» ξεκινήσουμε να οδηγούμε.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο με τίτλο «Χειμερινή Προετοιμασία Αυτοκινήτου» στο περιοδικό «Η ΠΤΗΣΗ» στο τεύχος 213.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία 30 δευτερόλεπτα αρκούν για να καεί ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο! Συχνή αιτία είναι τα διακοσμητικά λαμπάκια τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διακόσμησης, για να μπούμε στο πνεύμα των γιορτών. Έτσι, δεν είναι λίγοι αυτοί που δε δίνουν την απαραίτητη προσοχή στην αγορά και τη χρήση τους αφήνοντας τα συνεχώς αναμμένα, μία συνήθεια που μπορεί να αποβεί μοιραία.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο με τίτλο «Πρόληψη Ατυχημάτων στο Σπίτι» στο περιοδικό «Η ΠΤΗΣΗ» στο τεύχος 214.

 

Τα περισσότερα ατυχήματα που προκλήθηκαν την περίοδο ου Β’ΠΠ, ήταν κατά τη διάρκεια την εκπαίδευσης για μάχη, παρά κατά τη διάρκεια των πολεμικών αποστολών! Υπάρχει άραγε διαφορά μεταξύ Ασφάλειας Πτήσεων και Επιχειρησιακής ή Πολεμικής Αποστολής;;

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο με τίτλο «Safety Vs Mission» στο περιοδικό «Η ΠΤΗΣΗ» τεύχος 199.

Το σύνδρομο της Επαγγελματικής Εξουθένωσης είναι μία ψυχολογική δυσλειτουργία που προκαλείται από έντονο εργασιακό στρες και έχει ως κατάληξη το άτομο να νοιώθει συναισθηματική εξουθένωση, αποπροσωποποίηση, και ολοένα χαμηλότερη την πεποίθηση ότι επιτυγχάνει τους στόχους του.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο με τίτλο «Το Σύνδρομο της Επαγγελματικής Εξουθένωσης» στο περιοδικό «Η ΠΤΗΣΗ» τεύχος 201.

Τίποτα δεν εξαρτάται από την τύχη, αλλά από την ορθή κρίση και την προνοητικότητα και τίποτα δεν είναι πιο χρήσιμο για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά μια αιφνίδια μεταβολή του καιρού, από την σωστή προετοιμασία.

Διαβάστε περισσότερα για την αντιμετώπιση Έντονων Καιρικών Φαινομένων στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και προετοιμαστείτε καταλλήλως, στη διεύθυνση https://www.civilprotection.gr