Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας

Από την Παρασκευή 4 έως και την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας πραγματοποίησε στην έδρα του, με την υποστήριξη των Μονάδων υπαγωγής του της περιοχής της Λάρισας, σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης (110ΠΜ), ώστε να περιηγηθούν στη στατική έκθεση αεροσκαφών, αντιαεροπορικών όπλων, φωτογραφίας, υλικών και μέσων, να παρακολουθήσουν πτήσεις αερομοντέλων και αεροσκαφών αερολεσχών, καθώς και να πραγματοποιήσουν προσημείωση πτήσης μέσω εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality). Επιπρόσθετα, το κοινό είχε τη δυνατότητα να περιηγηθεί και να ξεναγηθεί στο Χώρο Ιστορικών Εκθεμάτων του Αρχηγείου «Μορφές Αεροπορικού Πνεύματος», καθώς και να επισκεφθεί το κατάλληλα διαμορφωμένο περίπτερο στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, προκειμένου να ενημερωθεί μέσω οπτικοακουστικού υλικού για τις δράσεις του Αρχηγείου.

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε επίδειξη από τη Διμοιρία Επιδείξεων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ) στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ενώ στο χώρο της έκθεσης στην 110ΠΜ, διοργανώθηκε διαγωνισμός ζωγραφικής για μαθητές και πραγματοποιήθηκε δράση κοινωνικού-φιλανθρωπικού χαρακτήρα, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Φασούλα.

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, ο επίσημος Εορτασμός περιελάμβανε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων της 110ΠΜ. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις επίδειξης της εκπαίδευσης και των δυνατοτήτων των σκύλων φρουρών της Διμοιρίας Κέρβερος της 410 Μοίρας Άμυνας Φρούρησης της 110ΠΜ, ενώ ακολούθησε η Διμοιρία Επιδείξεων της ΣΜΥΑ, η οποία εκτέλεσε ασκήσεις ακριβείας στο χώρο της έκθεσης. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με αεροπορική επίδειξη των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και T-6A «Δαίδαλος».