Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας

Από την Τετάρτη 07 έως και τη Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 από 11:00 έως 20:00, προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας παρείχε πληροφορίες για τις εκδηλώσεις εορτασμού και το έργο της Πολεμικής Αεροπορίας στο περίπτερο που είχε διατεθεί από το Δήμο Λάρισας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Στο χώρο υπήρχαν εκθέματα από το μουσείο της 110ΠΜ και φωτογραφικό υλικό από τη διαχρονική σχέση της ΠΑ με την πόλη της Λάρισας.

Τη Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, ο επίσημος εορτασμός περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στον λόφο του Φρουρίου της πόλεως της Λάρισας και Δοξολογία στην 110ΠΜ. Μετά το πέρας της Δοξολογίας πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των Θρησκευτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών στην στατική έκθεση.

Παράλληλα με τις ανωτέρω εκδηλώσεις του επίσημου εορτασμού, τη Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας με την 110ΠΜ παρέθεσαν γεύμα στους δεκαπέντε (15) μαθητές του ολοήμερου ειδικού σχολείου Λάρισας.

Αξιοσημείωτες είναι και οι κατωτέρω εκδηλώσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα στο Αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης και απέσπασαν ευμενή σχόλια από το κοινό που επισκέφθηκε τη Μονάδα:

  • Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις επίδειξης της εκπαίδευσης και των δυνατοτήτων των σκύλων φρουρών της Διμοιρίας Κέρβερος της 410 Μοίρας Άμυνας Φρούρησης (ΜΑΦ) της 110 Πτέρυγας Μάχης, οι οποίες προκάλεσαν το ενδιαφέρον του κοινού.
  • Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά δημοτικού και χειροτεχνίες για νήπια, σε συνεργασία με τους Εικαστικούς των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων.
  • Διάλεξη Επαγγελματικού Προσανατολισμού και ξενάγηση στη στατική έκθεση για τετρακόσιους έξι (406) μαθητές Γ’ Λυκείου της περιοχής Λάρισας.