Τοποθεσία
Το Άκτιο ή Πούντα βρίσκεται στο ακροτελεύτιο ακρωτήριο, της ομώνυμης χερσονήσου της Ακαρνανίας, στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου. Είναι το βορειότερο άκρο της διχαλωτής χερσονήσου της Στέρνας. Το ΚΕΔΑ Ακτίου απέχει μόλις 725 μέτρα από την πόλη της Πρέβεζας και 15 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη της Βόνιτσας.
Υποδομές – Παροχές
Διαθέτει είκοσι πέντε (25) δωμάτια χωρητικότητας τεσσάρων (4) ατόμων έκαστο. Το κάθε δωμάτιο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας, αφού διαθέτει ένα διπλό κρεβάτι και μια κουκέτα, ενώ είναι εξοπλισμένο με τηλεόραση, ψυγείο και κεντρικό κλιματισμό (ψύξη/θέρμανση). Επίσης δύναται να φιλοξενηθούν AMEA, αφού διατίθεται για το λόγο αυτό κατάλληλα διαμορφωμένο δωμάτιο. Ταυτόχρονα διατίθεται ένα δωμάτιο, κατάλληλα διαμορφωμένο, για τη φιλοξενία υψηλού επισκέπτη.
Το ΚΕΔΑ Ακτίου διαθέτει δίχωρα διαμερίσματα, εξοπλισμένα με ένα (1) διπλό και δύο (2) μονά κρεβάτια ή τρία (3) μονά κρεβάτια, ντουλάπα, καρέκλες, τραπέζι, ψυγείο, τηλεόραση 32”, AC, ηλεκτρικό μάτι και wifi.
Επίσης διαθέτει:
- Ιερό Ναό
- Εστιατόριο
- Αναψυκτήριο
- Bar με wifi
- Παραλία
- Παιδική Χαρά
- Γήπεδα Αθλοπαιδιών
Αξιοθέατα
Η περιοχή µε τα βαλτοτόπια, τις λίμνες και τα κανάλια αποτελεί βιότοπο ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας και καταφύγιο πολλών ειδών της πανίδας, ιδιαίτερα πουλιών. Πλούσια ιστορικά στοιχεία μαρτυρούν τη σπουδαιότητα της περιοχής από αρχαιοτάτων χρόνων. Τα σωζόµενα αρχαία ερείπια των λουτρικών εγκαταστάσεων από τους Ρωμαίους αλλά και το αρχικά χωµάτινο και αργότερα πέτρινο φρούριο που έχτισε ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων, είναι µόνο μερικά από τα μνημεία που στολίζουν την περιοχή. Το Άκτιο ήταν εμπορικό λιμάνι των Ανακτόριων στο Ιόνιο πέλαγος, πολύ γνωστό για το εκεί περίφημο ιερό του Απόλλωνα (Στραβ. Χ,2,7: “… Ανακτόριον επί χερσονήσου ιδρυμένον, Ακτίου πλησίον…Ομώνυμος δε λέγεται το τε ιερόν του Ακτίου Απόλλωνος και η άκρα η ποιούσα το στόμα του κόλπου έχουσα και λιμένα εκτός…”) και τους αγώνες (τα Άκτια) που τελούνταν εδώ. Ορισμένες αρχαίες πηγές (όπως ο Πλίνιος, ο Τάκιτος και ο μεταγενέστερος Στέφανος ο Βυζάντιος) το αναφέρουν ως πόλη, ενώ ο Στράβωνας (Χ, 2, 7), που αποτελεί πιο αξιόπιστη πηγή από τις προηγούμενες, το χαρακτηρίζει ως “χωρίον”. Πάντως, φαίνεται πως το Άκτιο ουδέποτε αναδείχτηκε σε οικισμό. Ο εντοπισμός μιας αγροτικής έπαυλης (villa rustica), πιθανών του 2ου – 3ου αιώνα μ.Χ., δείχνει καθαρά ότι εξακολούθησε, σε όλη την αυτοκρατορική περίοδο, να παραμένει ένα απλό “χωρίον” και ένας ιστορικός και λατρευτικός τόπος.
Επικοινωνία
- Τηλέφωνο Γραφείου Υποδοχής (reception) :268204-5904/5924
- Ώρες Λειτουργίας Γραφείου Υποδοχής (reception) : 8:00-14:00 εργάσιμες
ημέρες - E-mail : kedaakt@haf.gr