Εκπαίδευση-Έρευνα

Δνση Τομέα Επιχειρήσεων – Εκπαίδευσης – Οργάνωσης – Έρευνας

Στην Δνση Τομέα Επιχειρήσεων – Εκπαίδευσης – Οργάνωσης – Έρευνας υπάγονται όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Υγειονομικού Προσωπικού του 251 ΓΝΑ καθώς και τα Σχολεία Εκπαίδευσης Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας

Επιπλέον διοργανώνεται κάθε χρόνο πληθώρα Επιστημονικών Συνεδρίων – Συμποσίων καθώς και Σεμιναρίων Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Υγειονομικού Προσωπικού. Επίσης σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται μαθήματα Κλινικών, Τμημάτων, Εργαστηρίων στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Νοσοκομείου.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ΔΤΕΕΟΕ τηλ. 210 7464138

Τμήμα Επιστημονικής Βιβλιοθήκης

Ιστορικό

H Επιστημονική Βιβλιοθήκη του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας ξεκίνησε την λειτουργία της το έτος 1979, υπάγεται στη Διεύθυνση Τομέα Επιχειρήσεων Εκπαίδευσης Οργάνωσης και Έρευνας (ΔΤΕΕΟΕ), και στεγάζεται στον πρώτο όροφο του Γ’ κτιρίου του 251 ΓΝΑ.

Σκοπός – Χρήστες

Σκοπός της η άμεση παροχή ιατρικής πληροφόρησης στο επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου, στην επιστημονική κοινότητα των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και σε εξωτερικούς χρήστες της Bιβλιοθήκης. Συνεργάζεται με όλες τις Επιστημονικές Βιβλιοθήκες και Κέντρα Τεκμηρίωσης για την επίτευξη πρόσβασης σε μεγαλύτερο αριθμό επιστημονικών πηγών.

Συλλογή

Η συλλογή της Bιβλιοθήκης καλύπτει όλες τις ιατρικές ειδικότητες του νοσοκομείου. Περιλαμβάνει 610 τίτλους έντυπων και ηλεκτρονικών περιοδικών και 2.975 τίτλους ιατρικών βιβλίων, εκ των οποίων οι 159 τίτλοι διατίθενται σε ψηφιακή μορφή (αρχεία pdf). Επίσης, υπάρχει μία μικρή συλλογή 520 τίτλων βιβλίων που άπτεται κυρίως λογοτεχνικού και ιστορικού περιεχομένου, στην οποία έχει πρόσβαση το επιστημονικό προσωπικό και καθε ενδιαφερόμενος χρήστης.

Τα ιατρικά βιβλία είναι ταξινομημένα σύμφωνα με το Διεθνές Ιατρικό Ταξινομικό Σύστημα της NLM (National Library of Medicine Classification), ενώ τα λογοτεχνικά και ιστορικά βιβλία είναι ταξινομημένα σύμφωνα με την Δεκαδική Ταξινόμηση του Dewey (Dewey Decimal Classification). Η καταλογογράφηση των βιβλίων βασίζεται στα πρότυπα των Αγγλο-Αμερικάνικων Κανόνων Καταλογογράφησης (AACR2) και η ταξιθέτηση των βιβλίων βασίζεται στους Πίνακες των CUTTER-SANBORN (Three-Figure Author Table). Ο κατάλογος της βιβλιοθήκης είναι αυτοματοποιημένος βάσει του συστήματος Αυτοματισμού Βιβλιοθηκών του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης ABEKT 5.6.

Επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο του Εθνικού Συλλογικού Καταλόγου Περιοδικών του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) μεταφέρεστε αυτόματα στη Συλλογή των Περιοδικών της Βιβλιοθήκης μας https://eskep.ekt.gr/eskep/library/collection/207

Υπηρεσίες

Η Βιβλιοθήκη δεν είναι δανειστική. Διαθέτει αναγνωστήριο, δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές για το κοινό και ένα φωτοτυπικό μηχάνημα για την εκτύπωση ιατρικών δεδομένων.

Ωράριο

Λειτουργεί καθημερινά κατά τις πρωϊνές εργάσιμες ώρες (08:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.) εκτός Σαββάτου – Κυριακής και αργιών.

Επικοινωνία