Αρχική Οργανωτική Δομή Ηγεσία Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Μενού

Όραμά μου, είναι μια ισχυρή και ευέλικτη Πολεμική Αεροπορία, που θα λειτουργεί ως δύναμη αποτροπής, ικανή να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και να προσαρμόζεται αποτελεσματικά, στις απαιτήσεις του επιχειρησιακού περιβάλλοντος, με παράλληλη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Βασικοί στόχοι, για την επίτευξη του οράματός μας, θα είναι:

  • Η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, παράλληλα με την αύξηση της διαθεσιμότητας των οπλικών μας συστημάτων και όλων των μέσων και την ανάπτυξη ενός σύγχρονου τεχνικό – εφοδιαστικού συστήματος υποστήριξης, προσαρμοσμένο στα διεθνή πρότυπα.
  • Η αναβάθμιση της εκπαίδευσης στο έδαφος και στον αέρα, στις Παραγωγικές Σχολές, με τη δημιουργία σύγχρονων εκπαιδευτικών Κέντρων, ώστε να χτίσουμε την Πολεμική Αεροπορία του αύριο.
  • Η συνεχής προσφορά μας στο κοινωνικό έργο, με τις αποστολές Αεροπυρόσβεσης, τις Αεροδιακομιδές και την Έρευνα – Διάσωση.
  • Η ασφάλεια Πτήσεων και Εδάφους, η οποία είναι αδιαπραγμάτευτη ως προς τα όριά της, καθώς Εφησυχασμός, Χαλαρότητα και Αδιαφορία είναι έννοιες που δεν συνάδουν με τον χώρο μας.
  • Η βελτίωση των χώρων και των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού και των οικογενειών τους.
  • Τέλος, η προετοιμασία της Πολεμικής μας Αεροπορίας, για τη μετάβαση στο μελλοντικό επιχειρησιακό περιβάλλον, το οποίο θα καθορίζεται από τη φιλοσοφία Network Enabled Capability, Information Superiority και Security, όπου θα κυριαρχούν οπλικά συστήματα και αεροσκάφη 5ης γενιάς, σε αρμονία με το προσωπικό που θα έχει αναπτύξει αντίστοιχη επιστημονική γνώση και τρόπο σκέψης, έτσι ώστε να οδηγήσουμε την Πολεμική μας Αεροπορία ακόμη υψηλότερα, να γίνουμε καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι, σύμφωνα με τις επιταγές του

«ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ»

Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης
Αρχηγός